Hoofdpagina

Uit Anke Veld
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NAVIGATIE
HOOFDPAGINA
ANNA
LODE
MAAIKE
LORE
NATHAN
ROB
ESTHER
JORIS
NKdeE-Theorie
LEXICON
LINKS

Welkom bij Anke Veld!

Anke in haar sense8-faze. pfjew, sjonge sjonge...

Anke Veld is een netroman geinitieerd door [Kathedraalauteur] Dirk Vekemans in (vermoedelijk) 1996 (het internet was te laat, eigenlijk, dus dat weten we niet zeker).LATER meer hierover.

Een netroman is een dynamische verzameling van min of meer verhalende teksten (bouwstenen) die samen een coherent netverhaal vormen. Het netverhaal speelt zich af in een geloofwaardig verhaaluniversum (het Anke Veld -universum, kortweg het Veld) dat volledig gebaseerd is op onze wereld met een realistisch tijdsverloop dat manifest mogelijk is. We spreken van een realistische netroman.

Het Veld moet mogelijk zijn binnen onze wereld. Het is fictie, maar het moet kunnen waar zijn. Daarbij is Anke Veld uiteraard niet gebonden aan het heden, maar kan het zich ook in de toekomst afspelen. Maar de feiten zijn absoluut. Kennedy wordt ook in het Veld vermoord op 22 november 1963 in Dallas, Texas. En als er in de netroman op 4 september 2017 in Amsterdam een aanslag van IS verijdeld wordt en er gebeurd op 4 september niets dergelijks in het echte Amsterdam, dan moet de tekst worden aangepast[1]. Het moet kloppen met de feitelijke wereld (verleden in de publicatietijd), het moet kunnen kunnen (heden in de publicatietijd) en het moet blijven kunnen kloppen (toekomst in de publicatietijd).

Aja: welkom in de publicatietijd van Anke Veld!

Voor elke wending in het verhaal dient er uiteindelijk een aanvaardbare verklaring te komen. Schijnbare tegenstrijdigheden kunnen (bv. een personage heeft in een tekst zijn vader verloren maar in een andere tekst gaat het personage vissen met die vader) maar dienen uiteindelijk 'opgelost' te worden: bv. de vader blijkt verkeerdelijk opgegeven als gesneuveld in Afghanistan, duikt terug levend en wel op en gaat dan vissen met het personage.

Zolang een plotwending of tegenstrijdigheid niet is opgelost spreken van een ISSUE, zie aldaar.

Hoofdmenu

Anke Veld,het VELD, bestaat uit 8 Velden met telkens een centraal personage. De Velden zijn genoemd naar die personages:

Sinds 2019 is er ook een DAGBOEK van Anke Veld.

NKdeE Theorie

Samen met de netroman 'Anke Veld' is deze wiki ook het CMS waarmee aanvankelijk e theorie van de Neue Kathedrale des erotischen Elends werd uitgeschreven. In 2018 echter heeft het Harusmuzeprogramma deze taak overgenomen Het uitschrijven van de NKdeE theorie is dan ook principîeel een oneindig [2] proces, aangezien de theorie zelf vervat is in een dynamisch programma dat er naar streeft om autonoom (maar interactief) te worden..
De NKdeE Theorie omhelst de Algemene Bouwkunde, de Gignomenologie, de NKdeE Narratologie en de Timotuitie. [3]

Meeschrijven aan ANKE VELD?

Het kan!

In principe is Anke Veld een open schrijfpraktijk waar iedereen aan mag en kan meewerken. In de praktijk blijkt momenteel niemand echt geïnteresseerd om mee te werken aan een gezamenlijk fictie-project (spreek mij tegen!). Fictieschrijvers schrijven blijkbaar liever hun eigen fictie, volgens hun eigen regels en opzet. Ik kan ze geen ongelijk geven. En toch...de mogelijkheid moet open blijven. Vind ik. Als auteur.

Dus: mocht het u toch wat zeggen: ga uw gang! Verdiep u effen in de werking van een wiki, registreer u als auteur en de wiki is bijna net zoveel van u als van de initiatiefnemer.

Je kan al gelijk beginnen met het werken in de wiki, niemand gaat u tegenhouden!

Schrijfhulp

Hulppagina's voor deze wiki:

Contact:

hulp georganiseerd door Miraheze:


NOTEN


  1. Gelukkig is er die dag niets van die aard gebeurd in deze sympathieke stad.
  2. Het begrip oneindig is in de NKdeE theorie nog niet geëxpliceerd. Vermoedelijk zal die explicatie oneindig lang worden uitgesteld.
  3. Van NKdeE theoretici wordt ook een redelijke kennis van de klassieke filosofie en van de geschiedenis van de mystiek en de kunsten verwacht evenals een bewezen ervaring in de praktijk van de Vrije Lyriek. Gewoon wat algemene kennis dus.